Mýtný systém ve Spolkové republice Německo - Jakeš, Petr; Zelený, Lubomír; Němeček, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Diplomová práce se zabývá mýtným systémem ve Spolkové republice Německo. V teoretické části práce jsou popsány technologie používané v systémech elektronického výběru poplatků, satelitní navigační systémy a německá silniční a dálniční infrastruktura. Hlavní část práce se zabývá německým mýtným systémem, který je provozován společností Toll Collect GmbH. V praktické části je blíže zkoumána platba pomocí tankovacích karet, zmíněna je i alternativní možnost platby. V případové studii je zkoumáno, zda se dopravcům vyplatí či nevyplatí objíždět zpoplatněné silniční a dálniční úseky.
Vedoucí práce: Lubomír Zelený
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses