Ocenění podniku - Pirkl, Jakub (2016)
Cílem této práce je odhadnout investiční hodnotu Pivovaru Holba a.s. ke dni 1.1. 2015. Po představení podniku a jeho charakteristice je v práci zpracována finanční a strategická analýza. Následně jsou vyhodnoceny generátory hodnoty a sestavena jejich prognóza, ze které poté čerpá finanční plán. Posléze je na základě poznatků z předchozích kapitol oceněn podnik pomocí tří metod, ze kterých je největší váha přisouzena metodě DCF entity. Závěry diplomové práce mohou posloužit jako podklad rozhodování pro vlastníka či potenciálního investora.