Ocenění podniku - Pirkl, Jakub; Kislingerová, Eva, 1950-; Strouhal, Jiří, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Cílem této práce je odhadnout investiční hodnotu Pivovaru Holba a.s. ke dni 1.1. 2015. Po představení podniku a jeho charakteristice je v práci zpracována finanční a strategická analýza. Následně jsou vyhodnoceny generátory hodnoty a sestavena jejich prognóza, ze které poté čerpá finanční plán. Posléze je na základě poznatků z předchozích kapitol oceněn podnik pomocí tří metod, ze kterých je největší váha přisouzena metodě DCF entity. Závěry diplomové práce mohou posloužit jako podklad rozhodování pro vlastníka či potenciálního investora.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses