Industry 4.0 v podnikové praxi v České republice - Dvořák, Miroslav; Lorenc, Miroslav, 1974-; Jirsák, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Diplomová práce mapuje současnou situaci související s tématem Industry 4.0 a zasazuje ji do souvislostí. V první části práce je představena výchozí ekonomická situace a hlavní výzvy, které z ní plynou. Dále je představen samotný koncept Industry 4.0, přední světové iniciativy a reálné příklady, které prezentují technologičtí lídři. Součástí práce jsou i příklady modelů připravenosti a simulace návratnosti investic. Výsledkem práce je zjištění, že i když samotný pojem Industry 4.0 příliš známý není, digitalizace a automatizace ve výrobě pokračuje a je považována za nutnost. Rozhovory s odborníky z podnikové praxe v České republice představí, jaké vnímají příležitosti a výzvy spojené s příchodem nových technologií a kdy by se mohly stát novým standardem.
Vedoucí práce: Miroslav Lorenc
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses