Daňové aspekty sociálního podnikání - Jančíková, Eliška; Slintáková, Barbora; Kozubíková, Pavlína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Cílem této bakalářské práce je ukázat, jakými způsoby lze optimalizovat daňovou povinnost podnikatelského subjektu pomocí slevy na postižené zaměstnance. V práci jsou mimo jiné shrnuty daňové i nedaňové aspekty, které zaměstnávání OZP přináší. Možnosti optimalizace jsou ukázány na dvou příkladech. První z nich předpokládá zaměstnávání OZP na chráněných pracovních místech, v druhém příkladu zaměstnavatel OZP zaměstnává klasickým způsobem. Zkoumaným subjektem je fiktivní společnosti ABAB s.r.o. Výhodnější z optimalizačních variant nabízí daňovou úsporu ve výši 576 000 Kč a čistý zisk společnosti se zvýší o 358 100 Kč.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses