Srovnávací analýza úvěrů pro financování bydlení - Horáková, Jana; Radová, Jarmila; Rajl, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Diplomová práce se zabývá problematikou úvěrů určených k financování vlastního bydlení. Práce je zaměřena především na hypoteční úvěry, překlenovací úvěry ze stavebního spoření a řádné úvěry ze stavebního spoření. V jednotlivých částech práce jsou popsány základní principy hypotečních úvěrů a úvěrů ze stavebního spoření. Je uvedena jejich právní úprava, druhy a typy jednotlivých úvěrů na bydlení. Dále je analyzována současná situace a vývoj trhu úvěrů na bydlení v České republice včetně faktorů tento vývoj ovlivňující. V poslední části jsou pomocí modelového příkladu jednotlivé typy úvěrů porovnány. Do porovnání jsou zahrnuty poplatky související s úvěry a úrokové sazby, které jsou zveřejňované na oficiálních internetových stránkách vybraných společností.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses