Financování malých a středních firem - Skyba, Jaroslav (2016)
Cílem diplomové práce je systematicky analyzovat problematiku malého a středního podnikání v podmínkách ČR a stanovit možnosti jejich financování. V úvodní kapitole se věnuji definici malého a středního podnikání, jejímu společenskému významu a přínosům. Popíšu potřeby tohoto segmentu a zhodnotím bariéry jejich dalšího rozvoje. Dále se práce zabývá jednotlivými zdroji a možnostmi financování, vedle vlastních a cizích zdrojů jsou zmíněny i alternativní zdroje financování včetně nástrojů a služeb zahraničního obchodu. Poslední z kapitol v rámci teoretické části je věnována podpoře MSP. Praktická část je poté zaměřena na obchodně-ekonomickou analýzu konkrétního tuzemského výrobce na trhu umělých sladidel.