Financování malých a středních firem - Skyba, Jaroslav; Hartman, Ladislav; Chovanec, Roman; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Cílem diplomové práce je systematicky analyzovat problematiku malého a středního podnikání v podmínkách ČR a stanovit možnosti jejich financování. V úvodní kapitole se věnuji definici malého a středního podnikání, jejímu společenskému významu a přínosům. Popíšu potřeby tohoto segmentu a zhodnotím bariéry jejich dalšího rozvoje. Dále se práce zabývá jednotlivými zdroji a možnostmi financování, vedle vlastních a cizích zdrojů jsou zmíněny i alternativní zdroje financování včetně nástrojů a služeb zahraničního obchodu. Poslední z kapitol v rámci teoretické části je věnována podpoře MSP. Praktická část je poté zaměřena na obchodně-ekonomickou analýzu konkrétního tuzemského výrobce na trhu umělých sladidel.
Vedoucí práce: Ladislav Hartman
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses