Strategická analýza společnosti Adventure World, s.r.o. - Armenov, Roman (2016)
Diplomová práce se zabývá strategickou analýzou Adventure World s.r.o. provozující únikové hry v Praze. Cílem práce je navrhnout strategická doporučení pro další vývoj společnosti. Obsahem teoretické části je definování základní terminologie a podrobný popis postupu při formulaci strategie. V praktické části se aplikují analytické nástroje popsané dříve. Při analýze vnějšího makrookolí se používá nástroj PEST analýza. Pro znázornění oborového okolí se používají nástroje analýza 5 konkurenčních sil, mapy strategických skupin. V rámci zkoumání vnitřních podmínek společnosti se identifikují strategické zdroje a schopnosti s použitím nástroje hodnotového řetězce. Pro shrnutí poznatků z analýz je použít nástroj SWOT matice a následně generovány alternativy strategie. V závěru práce autor navrhuje znění mise a aktualizované vize, strategických cílů společnosti a konkretizuje opatření, která tyto cíle schopna společnost naplnit.