Strategická analýza společnosti Adventure World, s.r.o. - Armenov, Roman; Kubíček, Aleš; Machek, Ondřej, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Diplomová práce se zabývá strategickou analýzou Adventure World s.r.o. provozující únikové hry v Praze. Cílem práce je navrhnout strategická doporučení pro další vývoj společnosti. Obsahem teoretické části je definování základní terminologie a podrobný popis postupu při formulaci strategie. V praktické části se aplikují analytické nástroje popsané dříve. Při analýze vnějšího makrookolí se používá nástroj PEST analýza. Pro znázornění oborového okolí se používají nástroje analýza 5 konkurenčních sil, mapy strategických skupin. V rámci zkoumání vnitřních podmínek společnosti se identifikují strategické zdroje a schopnosti s použitím nástroje hodnotového řetězce. Pro shrnutí poznatků z analýz je použít nástroj SWOT matice a následně generovány alternativy strategie. V závěru práce autor navrhuje znění mise a aktualizované vize, strategických cílů společnosti a konkretizuje opatření, která tyto cíle schopna společnost naplnit.
Vedoucí práce: Aleš Kubíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses