Risk management ve správě společností - Melyekhov, Yevgen; Kubíček, Aleš; Velinov, Emil; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Tato diplomová práce vznikla s cílem popsat a proanalyzovat roli managementu rizika ve správě společnosti. Konkrétně se zaměřuje na porovnání stávající praxe ve vybraných státech a zkoumá, zda je kvalita managementu rizika ve správě společnosti odlišná u společností s vyšší či nižší kapitalizací. Práce se skládá z několika částí: nejprve je představena teorie správy společnosti a managementu rizika s vysvětlením jejich propojení, obsahujícím taky konkrétní výčet metod a nástrojů aplikovaných na posouzení kvality managementu rizika a správy společnosti. V analytické části práce je provedená komparativní analýza praxe managementu rizika ve vybraných státech s hodnocením jeho kvality, metodami statistické analýzy testováná hypotéza o odlišnosti kvality managementu rizika ve společnostech odlišné kapitalizace a shrnuty silné a slabé stránky správy společnosti a managementu rizika v jednotlivých státech.
Vedoucí práce: Aleš Kubíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses