Srovnávací analýza úvěrů pro financování bydlení - Halász, Stanislav (2016)
Diplomová práce se zabývá analýzou finančních instrumentů k financování bydlení v České republice, zejména hypotékami, úvěry ze stavebního spoření a spotřebitelskými úvěry z pohledu klienta. První kapitola představuje a popisuje zvolené možnosti spolu s jejich základními parametry. Druhá kapitola představuje tři významné finanční skupiny a jimi nabízené produkty vybraných kategorií. Jednotlivé produkty jsou porovnávány a hodnoceny na základě předem vybraných příkladů: koupě nemovitosti a rekonstrukce. Poslední kapitola se zabývá podstatnými vlivy na poptávku po úvěrových produktech na bydlení a analyzuje je, se zaměřením zejména na úrokové míry a inflaci.