Daňové ráje a příčiny jejich využívání - Šodková, Karolína; Finardi, Savina; Bušovský, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Bakalářská práce se zabývá daňovými ráji a příčinami jejich využívání. Předmětem analyzovaných motivů jsou české právnické osoby v období 2009-2015. Na základě korelační analýzy se prokázalo, že ani česká, ani zahraniční sazba daně z příjmů právnických osob nepatří mezi hlavní motivy pro využití daňového ráje. Těmi jsou zejména nízké sazby srážkové daně z dividend a úroků. Vedle toho daňové subjekty využívají daňové ráje za účelem utajení choulostivých informací, což se na základě korelace jejich počtu a míry důvěrnosti země taktéž dokázalo.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses