Vztah profesní organizace a vysoké školy na příkladu ACCA/ICAEW a VŠE - Váňová, Adéla (2016)
Cílem diplomové práce je prozkoumat vztah mezinárodní profesní organizace ACCA, resp. ICAEW a FFÚ VŠE v Praze a dané poznatky navzájem konfrontovat. V úvodu práce je zdůrazněn význam profesních organizací v návaznosti na dobrovolné a povinně zákonem zřízené organizace. Nejobsáhlejší část práce, věnována organizaci ACCA, se zabývá její kvalifikací. Závěrečná část práce přibližuje kooperaci mezi ACCA a FFÚ v souvislosti se získanou akreditací. Tato část je doplněna postupem získání akreditace.