Integrace průřezového učiva Člověk a svět práce do systému výuky v ekonomických oborech vzdělání - Klečková, Tereza (2016)
Diplomová práce je zaměřena na průřezové učivo Člověk a svět práce v ekonomických oborech vzdělávání a jeho integraci do systému výuky. Teoretická část práce je věnována informacím o rámcovém a školních vzdělávacích programech, o průřezovém učivu Člověk a svět práce, jeho historii a zařazení do školních vzdělávacích programů a výuky. Praktická část je zaměřená na analýzu získaných vyplněných didaktických testů a dotazníků studenty obchodních akademií a interpretaci výsledků s následnými vlastními návrhy k integraci průřezového učiva Člověk a svět práce do systému výuky v ekonomických oborech vzdělávání.