Výběr kvantitativních a kvalitativních metod pro komplexní hodnocení PPP projektů - Jílek, Petr; Toth, Petr, 1962-; Peková, Jitka, 1946-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Disertační práce se zabývá teoretickými východisky a koncepty poskytující základ pro využití formy financování a pořízení veřejných statků a služeb prostřednictvím partnerství veřejného a soukromého sektoru, dále PPP (Public Private Partnership). Vhodnost projektu PPP je v této práci hodnocena především z pohledu vypracování nové metodiky hodnocení projektů.Teoretická část disertační práce má za úkol objasnit problematiku PPP v kontextu regionálních regionálního rozvoje a regionálních teorií, základní principy a mechanismy PPP legislativní a institucionální zajištění PPP, objasnění rozdílu mezi PPP a veřejnou zakázkou a současnými postupy hodnocení PPP projektů.Praktická část se zaměřuje na vypracování metodiky pomocí výběru kvalitativních a kvantitativních metod hodnocení investic tak, aby tvořila komplexní výstup, který bude jasně a zřetelně vypovídat o vhodnosti použití metody PPP. Za tímto účelem je v práci využito postupů, které se standardně využívají pro oceňování obchodních závodů, tzn. generátorů hodnot, majetkových ocenění, výnosových ocenění, ocenění na základě analýz trhu, kombinovaných metod a jejich zapracování/přepracování do současné metodiky hodnocení, která je založena na public sector comparatoru a determinantech hodnoty za peníze.
Vedoucí práce: Petr Toth
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionalistika - veřejná správa [obor disert. práce]; disertace; dissertations