Dopady kvantitativního uvolňování peněz v USA, Eurozóně a Japonsku v období 2001 - 2015 - Odložilová, Andrea; Štěpánek, Pavel; Loužek, Marek, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Cílem práce je zhodnotit dopad kvantitativního uvolňování peněz na trhy v USA, Eurozóně a Japonsku. Důraz při analýze je kladen na zhodnocení monetární politiky, vyhodnocení přijatých opatření a jejich vliv na hlavní makroekonomické ukazatele. Kvantitativní uvolňování peněz patří mezi nekonvenční nástroje centrálních bank. Jako první bylo použito Japonskou centrální bankou, poté Bank of England a Fedem. ECB přistoupila k zatím poslednímu kolu kvantitativního uvolňování peněz v březnu 2015 a stále se jedná o silně diskutovaný nástroj měnové politiky.
Vedoucí práce: Pavel Štěpánek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses