Role účetnictví v případech majetkové a hospodářské kriminality v České republice - Procházka, Tomáš; Molín, Jan, 1978-; Králíček, Vladimír, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Diplomová práce se věnuje problematice týkající se majetkové a hospodářské kriminality v České republice. V práci jsou zmíněny vybrané majetkové a hospodářské trestné činy, které mají souvislost s účetnictvím, nebo ve kterých účetnictví hraje nějakou roli. První část práce obsahuje teoretické vymezení základních pojmů souvisejících s trestnou činností, vycházejících z trestního práva. Těmito pojmy jsou trestný čin, skutková podstata trestného činu, trestní řízení a vyšetřování, subjekty trestního řízení a stádia trestního řízení. Druhá část práce se věnuje využití účetnictví v procesu vyšetřování protiprávního jednání a také jeho roli jako důkazního prostředku. Je zde vyzdvihnuta důležitost kontroly účetnictví. Třetí část práce se zabývá analýzou majetkové a hospodářské kriminality v České republice s odkazem na nejnovější studie týkající se této problematiky. Obsahem této části práce jsou vybrané trestné činy proti majetku a trestné činy hospodářské, které mají souvislost s účetnictvím. Čtvrtá část je věnována analýze vybraných majetkových a hospodářských trestných činů vycházející z judikatury Nejvyššího soudu České republiky.
Vedoucí práce: Jan Molín
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses