Finanční analýza AŽD Praha s. r. o. - Akhundov, Kanan (2016)
Cílem této bakalářské práce je zpracování finanční analýza společnosti AŽD Praha s.r.o. Analýza je prováděna za hospodářské roky 2009/2010 - 2013/2014 z pohledu externího analytika. V řešení bylo použito metody horizontální a vertikální analýzy, analýzy poměrovými ukazateli, zhodnoceni finančního zdraví pomocí bankrotních a bonitních modelů a nakonec SWOT analýzy. Práce je rozdělena na tři části. Metodická část práce vymezuje teoretické východiska finanční analýzy. Druhá část je věnovaná představení společnosti AŽD Praha, vymezení odvětvové třídy a srovnávaným konkurentům. V praktické části je prováděna finanční analýza s porovnáním se 3 konkurenty.