Finanční analýza AŽD Praha s. r. o. - Akhundov, Kanan; Hanzal, Martin; Jiránek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Cílem této bakalářské práce je zpracování finanční analýza společnosti AŽD Praha s.r.o. Analýza je prováděna za hospodářské roky 2009/2010 - 2013/2014 z pohledu externího analytika. V řešení bylo použito metody horizontální a vertikální analýzy, analýzy poměrovými ukazateli, zhodnoceni finančního zdraví pomocí bankrotních a bonitních modelů a nakonec SWOT analýzy. Práce je rozdělena na tři části. Metodická část práce vymezuje teoretické východiska finanční analýzy. Druhá část je věnovaná představení společnosti AŽD Praha, vymezení odvětvové třídy a srovnávaným konkurentům. V praktické části je prováděna finanční analýza s porovnáním se 3 konkurenty.
Vedoucí práce: Martin Hanzal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses