Monistická a dualistická organizační struktura akciové společnosti - Čížková, Jana; Kříž, Radim, 1965-; Hásová, Jiřina, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Diplomová práce se zabývá dvěma typy organizační struktury akciové společnosti s ohledem na změnu právní úpravy účinné od 01. 01. 2014. Práce je nejprve zaměřena nový typ organizační struktury - monistickou organizační strukturu. Ta se skládá ze správní rady a statutárního ředitele. Práce objasňuje fungování a působnost daných orgánů společnosti. Druhým typem organizační struktury, kterou práce rozebírá je dualistická organizační struktura. Tu tvoří představenstvo a dozorčí rada. Práce vychází z občanského zákoníku a zákona o obchodních korporacích.
Vedoucí práce: Radim Kříž
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses