Provoz a rozvoj letiště Záhřeb - Chroustovská, Lenka (2016)
Cílem diplomové práce je zanalyzovat projekt Záhřeb Airport Cargo City. Projekt Záhřeb Airport Cargo City se zabývá výstavbou nového nákladového terminálu na letišti Záhřeb Pleso. V teoretické části je charakterizovaná země a její dopravní obory, především zajímavosti nákladní dopravy. Další část podrobně popisuje celý projekt Záhřeb Airport Cargo City. Dále je zmíněna řada statistik, aby byl pohled na projekt co nejkomplexnější, jelikož žádný obdobný dokument neexistuje. Na konci teoretické části je zmíněn současný stav celého projektu. Poslední kapitola se věnuje praktické části, je vypracována SWOT analýza, jež mapuje celý projekt. Na jejím základě je projekt zhodnocen a jsou popsány připomínky k projektu. Součástí praktické části jsou také analýzy možného budoucího vývoje.