Kryptoměny - Filáček, Jan; Brada, Jaroslav, 1964-; Hrabec, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Bakalářská práce popisuje kryptoměny, zejména nejznámější z nich (Bitcoin) a popisuje jeho potenciál z hlediska jeho použití jako peníze. Kryptoměny jsou zkoumány na základně ekonomického a technického hlediska s ohledem na vývoj peněz. Vzhledem k tomu, že kryptoměny neplní žádnou z tradičních funkcí peněz kompletně, není možné kryptoměny považovat za peníze, ale pouze jako spekulativní aktivum a populární inovativní technologii. Práce rovněž zmiňuje základní technologické prvky, na níž Bitcoin funguje, jeho vznik, strukturu, průběh transakce a rizika. Poslední kapitola se zabývá aktuálním postojem ekonomicky významných zemí světa ke kryptoměnám a k zavedení Bitcoinu jako alternativní měny.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses