Extrakce informací z datových vizualizací - eye-trackingový experiment - Tumpach, Petr; Novák, Michal; Přibil, Jiří, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2022)
Tato diplomová práce se zabývá tématem Extrakce informací z datových vizualizací – eye-trackingový experiment. Cílem této diplomové práce je provedení analýzy schopností uživatelů datových vizualizací získávat informace v kontextu zavádějících datových vizualizací. Práce nejprve podává formou literární rešerše ucelenou informaci o dosavadním věděním v této oblasti. Jsou zde vysvětleny jednotlivé pojmy a je provedena analýza primárních akademických zdrojů, které vymezují mantinely pro praktickou část práce. Následná metodická část práce obsahuje definici výzkumných otázek a zvoleného výzkumného vzorku. V praktické části jsou představeny výsledky výzkumného šetření a je nastíněn prostor pro další výzkumy v této oblasti.
Vedoucí práce: Michal Novák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses