Způsoby odpisování dlouhodobého majetku a jejich vliv na základ daně z příjmů právnických osob - Shugla, Nursultan (2022)
Tato bakalářská práce se zabýva především způsoby odpisování dlouhodobého majetku a jejich vliv na základ daně z příjmů právnických osob. Hlávním cílem bakalářské práce je uvést způsoby odpisování dlouhodobého majetku a analyzovat vliv zvolených způsobů odpisování na základ daně a výši daňové povinnosti podnikatele. Součastí této hlávní cíle je taky dilčí cíle: zvážit teoretické základy organizace účtování odpisů dlouhodobého majetku a vyhodnotit efektivitu aplikace odpisových metod. První kapitola práci se zabýva vymezením dlouhodobého majetku. V druhé kapitole jsou vymezeny odpisy dlouhodobého majetku. Třetí kapitola se zabýva dopadem daňových odpisu na základ daně z příjmů. Obsahem čtvrté kapitoly je srovnání dopadu jednotlivých odpisových metod na výsledek hospodaření společností Bidfood Czech Republic s.r.o., součastí této kapitoly je také popis firmy, charakteristika dlouhodobého majetku, určení a porovnání jejich účetních a daňových odpisů. Dále vymezen dopad daňových odpisů na základ daně z příjmů.