Způsoby odpisování dlouhodobého majetku a jejich vliv na základ daně z příjmů právnických osob - Shugla, Nursultan; Purina, Marina; Hora, Michal, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Tato bakalářská práce se zabýva především způsoby odpisování dlouhodobého majetku a jejich vliv na základ daně z příjmů právnických osob. Hlávním cílem bakalářské práce je uvést způsoby odpisování dlouhodobého majetku a analyzovat vliv zvolených způsobů odpisování na základ daně a výši daňové povinnosti podnikatele. Součastí této hlávní cíle je taky dilčí cíle: zvážit teoretické základy organizace účtování odpisů dlouhodobého majetku a vyhodnotit efektivitu aplikace odpisových metod. První kapitola práci se zabýva vymezením dlouhodobého majetku. V druhé kapitole jsou vymezeny odpisy dlouhodobého majetku. Třetí kapitola se zabýva dopadem daňových odpisu na základ daně z příjmů. Obsahem čtvrté kapitoly je srovnání dopadu jednotlivých odpisových metod na výsledek hospodaření společností Bidfood Czech Republic s.r.o., součastí této kapitoly je také popis firmy, charakteristika dlouhodobého majetku, určení a porovnání jejich účetních a daňových odpisů. Dále vymezen dopad daňových odpisů na základ daně z příjmů.
Vedoucí práce: Marina Purina
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses