Veřejné zakázky v kontextu vnitřního trhu EU - Ulčáková, Markéta (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá pozicí veřejných zakázek v rámci vnitřního trhu Evropské unie a jejich přeshraničním zadávání mezi členskými státy. Teoretická část je zaměřena na analýzu právních dokumentů upravujících veřejné zakázky na unijní úrovni, důvody jednotné unijní regulace a vývojem české vnitrostátní úpravy pod vlivem té unijní. Praktická část se zabývá objemem přeshraničních veřejných zakázek a faktory, které jej ovlivňují. Je vytvořena regresní analýza faktorů, které ovlivňují zapojení dodavatelů do přeshraničních veřejných zakázek.