Veřejné zakázky v kontextu vnitřního trhu EU - Ulčáková, Markéta; Pavel, Jan, 1978-; Síbrtová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá pozicí veřejných zakázek v rámci vnitřního trhu Evropské unie a jejich přeshraničním zadávání mezi členskými státy. Teoretická část je zaměřena na analýzu právních dokumentů upravujících veřejné zakázky na unijní úrovni, důvody jednotné unijní regulace a vývojem české vnitrostátní úpravy pod vlivem té unijní. Praktická část se zabývá objemem přeshraničních veřejných zakázek a faktory, které jej ovlivňují. Je vytvořena regresní analýza faktorů, které ovlivňují zapojení dodavatelů do přeshraničních veřejných zakázek.
Vedoucí práce: Jan Pavel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses