Zdanění příjmů českých daňových nerezidentů ze závislé činnosti - Vlasáková, Aneta (2022)
Tato diplomová práce se zabývá mezinárodním zaměstnáváním z pohledu daně z příjmů fyzických osob a příspěvků na sociální zabezpečení a zdravotní pojištění. Cílem práce je analyzovat dopady přijatých opatření proti šíření pandemie Covid-19, spočívající v omezení volného pohybu osob mezi státy, na aspekty zdanění příjmů ze závislé činnosti mezinárodně pracujících osob. Dílčími cíli práce je pomocí modelových situací demonstrovat, jaký vliv mohlo mít omezení volného pohybu na určení daňového rezidentství a zdanění příjmů ze závislé činnosti.