Zdanění příjmů českých daňových nerezidentů ze závislé činnosti - Vlasáková, Aneta; Tepperová, Jana; Wadurová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Tato diplomová práce se zabývá mezinárodním zaměstnáváním z pohledu daně z příjmů fyzických osob a příspěvků na sociální zabezpečení a zdravotní pojištění. Cílem práce je analyzovat dopady přijatých opatření proti šíření pandemie Covid-19, spočívající v omezení volného pohybu osob mezi státy, na aspekty zdanění příjmů ze závislé činnosti mezinárodně pracujících osob. Dílčími cíli práce je pomocí modelových situací demonstrovat, jaký vliv mohlo mít omezení volného pohybu na určení daňového rezidentství a zdanění příjmů ze závislé činnosti.
Vedoucí práce: Jana Tepperová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses