E-commerce z hlediska DPH - Rudneva, Evgeniya; Zídková, Hana; Holá, Alžběta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Hlavním cílem diplomové práce je shrnout a vysvětlit nová pravidla vyplývající z novely zákona o DPH v oblasti elektronického obchodování a identifikovat nejednoznačné oblasti. Dalším cílem je zanalyzovat přeshraniční prodej zboží na dálku v České republice mezi lety 2017–2020 na základě dat získaných od Českého statistického úřadu a odhadnout jeho budoucí vývoj v letech 2021–2023. Pomocí modelových situací vypočítat dopad nových pravidel na inkaso DPH z přeshraničního prodeje zboží na dálku. Dopad je vypočítán pro situace, kdyby nová pravidla platila od 1. ledna 2021 a 1. července 2021. Následně porovnat tyto dvě situace se současnou situací, kdy nová pravidla začala platit od 1. října 2021.
Vedoucí práce: Hana Zídková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses