Kolik stojí 1 žák střední školy? : - Bajusz, Ondřej (2022)
Cílem práce je zjištění nákladové náročnosti 1 žáka střední školy. Pro zjištění konkrétních výsledků je kalkulace provedena pro Gymnázium Voděradská v Praze. Práce je rozdělena do dvou částí. V první části práce je popsáno fungování veřejného sektoru, financování středních škol v České republice a popsány metody manažerského účetnictví k sestavení kalkulačního vzorce. V praktické části je sestaven samotný kalkulační vzorec pro Gymnázium Voděradská a prezentovány výsledky kalkulace. Ve školství se tento výpočet zpravidla neprovádí a práce poukazuje na možnosti jeho využití.