Kolik stojí 1 žák střední školy? - Bajusz, Ondřej; Svoboda, Michal, 1983-; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Cílem práce je zjištění nákladové náročnosti 1 žáka střední školy. Pro zjištění konkrétních výsledků je kalkulace provedena pro Gymnázium Voděradská v Praze. Práce je rozdělena do dvou částí. V první části práce je popsáno fungování veřejného sektoru, financování středních škol v České republice a popsány metody manažerského účetnictví k sestavení kalkulačního vzorce. V praktické části je sestaven samotný kalkulační vzorec pro Gymnázium Voděradská a prezentovány výsledky kalkulace. Ve školství se tento výpočet zpravidla neprovádí a práce poukazuje na možnosti jeho využití.
Vedoucí práce: Michal Svoboda
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses