Ocenění Kofola ČeskoSlovensko a.s. s důrazem na vyhodnocení synergií po akvizici společnosti LEROS, s.r.o. - Raisová, Kateřina; Podškubka, Tomáš, 1982-; Šnajberg, Oxana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Cílem diplomové práce na téma Ocenění Kofola ČeskoSlovensko a.s. s důrazem na vyhodnocení synergií po akvizici společnosti LEROS, s.r.o. je nalézt tržní hodnotu společnosti Kofola ČeskoSlovensko a.s. k datu 31.12.2017. Toto datum předcházelo akvizici společnosti LEROS, s.r.o., která se uskutečnila dne 13.3.2018. Teoretická část práce se zabývá vymezením problematiky akvizic, fúzí, jejich specifika při oceňování a shrnuje také různé metody vyhodnocení synergií. Praktická část obsahuje finanční analýzu pro posouzení finančního zdraví podniku a strategickou analýzu pro vymezení relevantního trhu a tržních podílů společnosti. Prognóza generátorů hodnot vyústí v sestavení finančního plánu pro roky 2018-2023. Ocenění podniku je provedeno metodou DCF Entity. V druhé části poslední kapitoly je porovnávána vypočtená hodnota podniku s hodnotou Enterprise Value zjištěnou z databáze Orbis. Tím je porovnán vývoj podniku bez vlivu akvizice a skutečný vývoj hodnoty společnosti Kofola ČeskoSlovensko a.s. Na závěr je pomocí několika vybraných finančních ukazatelů a analýzy výročních zpráv obou společností souhrnně vyhodnocena úspěšnost akvizice společnosti LEROS, s.r.o. a jsou kvantifikovány synergické efekty.
Vedoucí práce: Tomáš Podškubka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses