Cenové bubliny u technologických akcií - Čech, Daniel; Brada, Jaroslav, 1964-; Soták, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Řešeným problémem této práce jsou cenové bubliny vznikající na akciovém trhu v důsledku příchodu nové technologie. Takový typ bubliny se objevil na přelomu tisíciletí na trhu s technologickými akciemi. Mimo výzkum tehdejší ekonomické nálady ve Spojených státech, které tzv. dot-com bublina nejvíce zasáhla, se práce také soustředí na bližší průzkum konkrétních společností, jejichž tržní cena byla bublinou ovlivněna. Po analýze dobových zpráv a účetních závěrek byla hypotéza o nadhodnocenosti internetových společností potvrzena. I přes obrovské poklesy tehdejších tržních cen bylo ke konci práce vyhodnoceno, že díky této krizi dnes zažíváme zlatou éru internetu.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses