Pojistné podvody a moderní metody detekce pojistných podvodů - Kaňáková, Valentýna; Ducháčková, Eva, 1958-; Volf, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Bakalářská práce zpracovává problematiku pojistných podvodů se zaměřením na aspekty jejich odhalování a vyšetřování. Teoretická část je rozdělena do čtyř tematických celků. Úvodní kapitola vymezuje legislativní pojetí pojistných podvodů i definice podle různých subjektů pojišťovacího sektoru. Druhá a třetí část specifikuje postup pojišťoven při odhalování a vyšetřování podezřelých pojistných událostí. V další kapitole je pozornost věnována moderním metodám detekce pojistných podvodů. Jsou zde zmíněny konkrétní moderní nástroje a technologie, princip jejich fungování a způsob uplatnění v pojišťovnách. Poslední kapitola představuje empirickou část práce, kde je s pomocí programu Virtual Crash vyšetřován fiktivní pojistný podvod z oblasti pojištění motorových vozidel.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses