Sociální pojištění a jeho vývoj vzhledem ke stárnutí populace - Kasalická, Adéla; Arltová, Markéta, 1970-; Klazar, Stanislav, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Cílem této práce je zjistit, zda stárnutí populace bude mít vliv na sociální pojištění v České republice. Především, zda zvyšující se počet obyvatel starších 65 let, a naproti tomu snižující se počet obyvatel v tzv. produktivním věku, bude mít dopad na výnosy a výdaje důchodového pojištění. Pro predikci vývoje vybraných ukazatelů jsou použity metody exponenciálního porovnání. První kapitola je zaměřena na charakteristiku sociálního pojištění v České republice. Druhá kapitola je věnována analýze výnosů a výdajů sociálního pojištění. Ve třetí kapitole je analyzován demografický vývoj v České republice. Ve čtvrté kapitole je popsán samotný výzkum a jsou představeny výsledky budoucího vývoje vybraných ukazatelů.
Vedoucí práce: Markéta Arltová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses