Finanční analýza Vítkovické slévárny, spol. s r.o. - Zheldybayeva, Dinara; Mašek, Jakub; Staňková, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na posouzení finančního zdraví společnosti Vítkovické slévárny, spol. s r. o., za období v letech 2016–2020 a následné porovnání zjištěných výsledků s jejími konkurenčními společnostmi. Pro zpracovávání analýzy byla použita veřejná dostupná data na stránkách MS ČR. Práce je rozdělena do dvou částí, kde v metodické části bude popsána obecně finanční analýza. Druhá část je věnována hloubkové analýze společnosti, kde porovnám vybraný podnik s konkurencí na základě poměrových ukazatelů. Následně bude provedena také analýza bankrotních a bonitních modelů. Nedílnou součást této práce tvoří i SWOT analýza a prognóza vývoje společnosti v roce 2021.
Vedoucí práce: Jakub Mašek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses