Kryptoměny - Doanová, Thu Ha (2022)
Tato bakalářská práce obsah práce se zabývá kryptoměnami více zaměřenými na Bitcoiny. Cílem je seznámit čtenáře se základními terminologiemi ve světě kryptoměn. Čtenář pozná kryptoměny z pohledu peněžní teorie, ekonomických subjektů i z technického hlediska. Součástí práce jsou případové studie o reálném využití kryptoměn v současnosti jako nástroji ke snížení transakčních poplatků v El Salvadoru, k obchodování s nelegálním zbožím, včetně krytí nelegálních aktivit a k rozvoji digitálních měn centrálními bankami. Ke zkoumání jsou využívány metody popisné s prvky komparací a zpracování sekundárních dat.