Kryptoměny - Doanová, Thu Ha; Brada, Jaroslav, 1964-; Hrabec, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Tato bakalářská práce obsah práce se zabývá kryptoměnami více zaměřenými na Bitcoiny. Cílem je seznámit čtenáře se základními terminologiemi ve světě kryptoměn. Čtenář pozná kryptoměny z pohledu peněžní teorie, ekonomických subjektů i z technického hlediska. Součástí práce jsou případové studie o reálném využití kryptoměn v současnosti jako nástroji ke snížení transakčních poplatků v El Salvadoru, k obchodování s nelegálním zbožím, včetně krytí nelegálních aktivit a k rozvoji digitálních měn centrálními bankami. Ke zkoumání jsou využívány metody popisné s prvky komparací a zpracování sekundárních dat.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses