Agresivní daňové plánování v rámci EU - Rabušic, Martin; Tepperová, Jana; Friedrich, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Diplomová práce „Agresivní daňové plánování v rámci EU“ se zabývá opatřeními, které slouží k boji s praktikami agresivního daňového plánování v rámci Evropské unie. Práce věnuje největší pozornost směrnici ATAD, jenž vychází z akčního plánu BEPS, a jejím pěti pravidlům, které mají zamezit škodlivým daňovým praktikám. Praktická část ilustruje veškerá pravidla směrnice ATAD, která jsou následně zahrnuta do evropské skupiny společností. Implementace pravidel ověřuje hypotézu, zda směrnice ATAD ovlivní celkovou vybranou daň a efektivní míru zdanění skupiny, při implementaci příkladů mířených na pravidla směrnice ATAD.
Vedoucí práce: Jana Tepperová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses