Finanční analýza společnosti VF.ELECTRIC s.r.o. - Buzek, Matyáš (2022)
Cílem této bakalářské práce je vytvořit finanční analýzu společnosti VF.ELECTRIC s.r.o. z pohledu externího uživatele, zhodnotit její finanční situaci a porovnat ji na trhu se srovnatelnými podniky za období 2016 až 2020. V první části jsou finanční výkazy analyzované společnosti posouzeny horizontální a vertikální analýzou. Následně je společnost porovnávána s konkurencí pomocí poměrových ukazatelů, kterými jsou rentabilita, likvidita, aktivita a zadluženost. Dále jsou analyzovány peněžní toky prostřednictvím ukazatelů cash flow a bonita posouzena na základě vybraných bankrotních modelů. V závěru jsou uvedené jednotlivé výstupy z výzkumu a celkově zhodnoceno finanční zdraví společnosti.