Finanční analýza společnosti VF.ELECTRIC s.r.o. - Buzek, Matyáš; Menzl, Vojtěch; Dufková, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Cílem této bakalářské práce je vytvořit finanční analýzu společnosti VF.ELECTRIC s.r.o. z pohledu externího uživatele, zhodnotit její finanční situaci a porovnat ji na trhu se srovnatelnými podniky za období 2016 až 2020. V první části jsou finanční výkazy analyzované společnosti posouzeny horizontální a vertikální analýzou. Následně je společnost porovnávána s konkurencí pomocí poměrových ukazatelů, kterými jsou rentabilita, likvidita, aktivita a zadluženost. Dále jsou analyzovány peněžní toky prostřednictvím ukazatelů cash flow a bonita posouzena na základě vybraných bankrotních modelů. V závěru jsou uvedené jednotlivé výstupy z výzkumu a celkově zhodnoceno finanční zdraví společnosti.
Vedoucí práce: Vojtěch Menzl
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses