Finanční analýza společnosti Agel a.s. - Tříska, Martin (2022)
Cíl bakalářské práce spočívá ve zpracování finanční analýzy skupiny AGEL a.s. a ve vyhodnocení finančního zdraví prostřednictvím zvolených finančních ukazatelů společnosti za období 2016–2020. V úvodní části je popsána situace ve zdravotnictví za zmiňované období a jsou představeny konkurenční společnosti, které jsou použity jako vztažné body ke srovnávání. Hlavní část je věnovaná zpracování finančních ukazatelů a jejich stručnému zhodnocení se zvláštním zaměřením na vypovídající hodnotu o stabilitě společnosti. Na základě provedené finanční analýzy bylo zjištěno, že společnost AGEL a.s. je finančně způsobilá a schopna dostát svým závazkům.