Finanční analýza společnosti Agel a.s. - Tříska, Martin; Husák, Martin; Šnajberg, Oxana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Cíl bakalářské práce spočívá ve zpracování finanční analýzy skupiny AGEL a.s. a ve vyhodnocení finančního zdraví prostřednictvím zvolených finančních ukazatelů společnosti za období 2016–2020. V úvodní části je popsána situace ve zdravotnictví za zmiňované období a jsou představeny konkurenční společnosti, které jsou použity jako vztažné body ke srovnávání. Hlavní část je věnovaná zpracování finančních ukazatelů a jejich stručnému zhodnocení se zvláštním zaměřením na vypovídající hodnotu o stabilitě společnosti. Na základě provedené finanční analýzy bylo zjištěno, že společnost AGEL a.s. je finančně způsobilá a schopna dostát svým závazkům.
Vedoucí práce: Martin Husák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses