Internet vecí v poisťovníctve - Siekliková, Monika (2022)
Táto bakalárska práca sa zaoberá internetom vecí a jeho využitím v poisťovníctve. Skladá sa z troch častí, v prvej je v krátkosti popísaný internet vecí, jeho história, budúci vývoj a technológie s ním spojené. Druhá časť sa týka jeho aplikácie do poisťovníctva, jednotlivé poistenia využívajúce internet vecí, výhody a nevýhody aplikácie internetu vecí do poisťovníctva. Tretia časť je praktická, zaoberá sa záujmom o poistné produkty obsahujúce internet vecí. Sú v nej interpretované výsledky výskumu prevedeného formou dotazníkového šetrenia. Skúma informovanosť respondentov o internete vecí a technológiách s ním spojených a ich záujem o jednotlivé poistné produkty spojené s internetom vecí.