Internet vecí v poisťovníctve - Siekliková, Monika; Ducháčková, Eva, 1958-; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Táto bakalárska práca sa zaoberá internetom vecí a jeho využitím v poisťovníctve. Skladá sa z troch častí, v prvej je v krátkosti popísaný internet vecí, jeho história, budúci vývoj a technológie s ním spojené. Druhá časť sa týka jeho aplikácie do poisťovníctva, jednotlivé poistenia využívajúce internet vecí, výhody a nevýhody aplikácie internetu vecí do poisťovníctva. Tretia časť je praktická, zaoberá sa záujmom o poistné produkty obsahujúce internet vecí. Sú v nej interpretované výsledky výskumu prevedeného formou dotazníkového šetrenia. Skúma informovanosť respondentov o internete vecí a technológiách s ním spojených a ich záujem o jednotlivé poistné produkty spojené s internetom vecí.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses