Analýza společnosti Blackstone Inc. - Nguyen, Truong Anh (2022)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku oceňování akcií. Cílem je za pomoci fundamentální analýzy dojít k vnitřní hodnotě, kterou lze porovnat s tržní cenou a vyvodit, zdali je akcie podhodnocená nebo nadhodnocená. V první části jsou probírány makroekonomické veličiny a zkoumán vliv na akciový trh. V druhé části je charakterizován sektor finančních služeb a alternativní správy majetku. Třetí kapitola je věnována firemním ukazatelům a modelům, které určují vnitřní hodnotu společnosti. V závěru je shrnuta kompletní analýza a odvozeno investiční doporučení.