Analýza společnosti Blackstone Inc. - Nguyen, Truong Anh; Veselá, Jitka; Mazáček, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku oceňování akcií. Cílem je za pomoci fundamentální analýzy dojít k vnitřní hodnotě, kterou lze porovnat s tržní cenou a vyvodit, zdali je akcie podhodnocená nebo nadhodnocená. V první části jsou probírány makroekonomické veličiny a zkoumán vliv na akciový trh. V druhé části je charakterizován sektor finančních služeb a alternativní správy majetku. Třetí kapitola je věnována firemním ukazatelům a modelům, které určují vnitřní hodnotu společnosti. V závěru je shrnuta kompletní analýza a odvozeno investiční doporučení.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses