Analýza neživotního pojištění občanů v ČR - Sůva, Karel; Radová, Jarmila; Vacek, Vladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Tato diplomová práce se zabývá neživotním pojištěním občanů v České republice. Nejprve je v práci rozdělen celý český pojistný trh z pohledu několika různých aspektů s důrazem na neživotní část pojištění. Postupně na to navážeme s odbornými termíny, se kterými se setkáme a jejich praktické využití. Dále bude charakterizován každý důležitý segment neživotního pojištění občanů jako je pojištění vozidel, nemovitostí, odpovědnosti, neživotní pojištění osob a cestovní pojištění. Podíváme se také na to, jaké důležité instituce na českém trhu působí, a především na postavení České republiky v kontextu Evropy. Na závěr se přesuneme k cenové analýze faktorů u pojištění staveb, domácnosti, odpovědnosti a vozidel.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses